Inspiratiesessie Contract & Bestek

In januari kwam het ‘Synfra dreamteam’, zoals Ger de Kok van Rijnconsult ze noemt, bij elkaar voor de Kick-off. Dit dreamteam is de projectgroep Contract & Bestek en bestaat uit medewerkers van de drie netbeheerders en een afvaardiging van de negen contractaannemers.

Bij Synfra draait alles om samenwerking en daarom wordt dit multidisciplinaire team getrakteerd op een inspiratiesessie om de (keten)samenwerking nog verder te ontwikkelen en om tot een advies te komen over de toekomstige samenwerking.

Ger de Kok begeleidt dit proces. Hij is senior consultant Leiderschap, Leren & Ontwikkelen bij Rijnconsult. Rijnconsult is een management adviesbureau dat organisaties onder andere helpt om ze slimmer te laten (samen)werken. Ger vertelt: “Mijn doel is om het resultaat uit het team zelf te halen. Daarvoor moet maximaal eigenaarschap getoond worden. Het gevolg is een optimale samenwerking. Ik ben de facilitator van dit proces. Op dit moment is er zeker vooruitgang, maar het piept en kraakt ook nog.”

Het programma is in week 2 gestart en duurt zo’n half jaar. Daarna volgt een advies richting het bestuur over hoe de samenwerking voortgezet kan worden. Dat is ook bepalend voor de volgende fase. Het team komt wekelijks één uur bij elkaar. Hierin wordt de beweging wekelijks gemeten en worden er afspraken voor de komende week gemaakt. Om wat dieper op het gedrag in te kunnen gaan, worden nog een paar sessies van een halve dag georganiseerd.

De gemeenschappelijke ambitie is om tot een goed advies te komen over de toekomstige samenwerking. Het hele team is verantwoordelijk voor het resultaat.

Vorige
Volgende