Veilig knippen waterleidingen

Brabant Water heeft met enkele aannemers gezocht naar een veiligere werkmethode bij het knippen van PE- en PVC-leidingen. Hiervoor is na uitvoerige testen een kabeldetector gekozen, een geïsoleerde kniptang en een werkinstructie opgesteld.

Een gecertificeerde kniptang is nog niet verkrijgbaar, maar het motto is “beter een niet gecertificeerde geïsoleerde tang dan een ongeïsoleerde tang”. Brabant Water blijft zoeken naar een producent die bereid is te investeren in de ontwikkeling van gecertificeerde kniptangen. Binnenkort worden alle monteurs van Brabant Water geïnstrueerd en uitgerust met deze apparatuur. De informatie over kabeldetector, geïsoleerde kniptang en werkinstructie is ook gedeeld met de aannemers en collega-netbeheerders.

Meer over Synfra & veiligheid  >

Vorige
Volgende