Generieke Poort Instructie (GPI)

Grote bouwondernemingen in Nederland hebben een convenant opgesteld genaamd “Governance code Veiligheid” met vereisten rondom veiligheid op bouwplaatsen. Bij betreding van een bouwplaats dienen medewerkers per 1 april 2019 de GPI gevolgd te hebben met een aantoonbaar certificaat en registratie in het online-register.

Bestuur en aannemers geven aan dat het een goed initiatief is en deze ontwikkeling op de voet te volgen. Echter er is momenteel geen behoefte aan weer een extra te behalen certificaat temeer omdat er veel parallellen zijn met het VCA-certificaat waarover alle medewerkers beschikken. Als medewerkers van netbeheerders of aannemers betrokken worden bij een bouw waar dit vereist is dan zullen we de online-instructie opvolgen. De contractaannemers zullen via de voorzitter van het collectief hiervan op de hoogte worden gesteld.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Synfra.

Vorige
Volgende