Positieve effecten van een gezamenlijke werkplekinspectie

Enexis en haar aannemers doen voortaan een gezamenlijke werkplekinspectie. Dat heeft meerdere voordelen. Het met elkaar in gesprek zijn op dat moment en veel vragen stellen, zorgt voor meer begrip en elkaars verwachtingen zijn vooraf duidelijk. Dit heeft niet alleen een positief effect op een goede en prettige samenwerking, maar ook op een veiligere werkomgeving.

Dirk van de Reepe, vestigingsmanager Brabant-Midden bij Enexis, heeft inmiddels al meerdere werkplekbezoeken met een aannemer gedaan. “Iedereen deed natuurlijk al werkplekbezoeken. Echter, tot voor kort niet gezamenlijk. Tijdens een veiligheidsbijeenkomst bij Enexis waarbij ook aannemers aanwezig waren, kwam dat ter sprake. We hebben daar ter plaatse afgesproken voortaan samen een inspectie te gaan doen. Mijn ervaringen zijn zeer positief. Je ziet precies hetzelfde op dat moment en staat daar samen bij stil. Hierdoor ontstaat één gezamenlijk beeld over hoe het met veiligheid staat in de samenwerking tussen onze bedrijven. Hier kan je samen op doorbouwen met veel minder discussie over of we hetzelfde bedoelen en willen. Het bevordert niet alleen de veiligheid en een prettige samenwerking, maar is in veel gevallen ook efficiënter.”

Vorige
Volgende