Veiligheidsdag ‘Bewust veilig’ 18 maart 2020

Op woensdag 18 maart 2020 is de vierde editie van ‘Bewust Veilig’. Dit is een initiatief van Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra, CUMELA Nederland, OnderhoudNL en Techniek Nederland. Zij hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks, op de derde woensdag in maart, Bewust Veilig te zijn.

Net zoals bij alle Synfra-partijen is de motivatie dat iedereen aan het einde van iedere werkdag weer gezond en veilig thuis komt. Het is van het grootste belang om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen én om faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Dat is een gezamenlijk belang van werkgevers én werknemers.

Bewustwording vergroten

Samenwerken in een project of op een bouwplaats brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Het is ieders verantwoordelijkheid om deze risico’s zo beperkt mogelijk te houden. Dat begint vaak bij bewustwording en dus aandacht besteden aan veilig en gezond werken. En daar is de Bewust Veilig-dag een mooi instrument voor.

Veel netwerkbedrijven en aannemers vullen deze dag ieder op hun eigen manier in. Of kiezen een ander moment om die extra aandacht aan veiligheid te geven. Het belangrijkste is om die aandacht te geven en die bewustwording weer te laten groeien.

Meer informatie en inspiratie over deze veiligheidsdag www.bewustveilig.com

Vorige
Volgende