Brabant Water gaat over op geïsoleerde stootijzers

Zoals voor alle Synfra-partijen geldt, staat veiligheid op één bij Brabant Water. Er wordt daarom voortdurend onderzocht hoe die veiligheid te verbeteren en daarop wordt actie ondernomen. Het aanschaffen van geïsoleerde stootijzers is één van de acties die elektrocutie moeten voorkomen.

Meetapparatuur en geïsoleerde tangen

Voorafgaand aan het knippen van leidingen wordt door Brabant Water gemeten of er metaal in de leiding aanwezig is. Dit duidt op een spanningvoerende kabel. Het is een extra controle om te voorkomen dat een verkeerde leiding wordt doorgeknipt. Daarnaast worden sinds vorig jaar leidingen alleen nog met geïsoleerde tangen geknipt. Nagenoeg alle aannemers en netbeheerders zijn overgegaan op deze tangen. Het effect van elektriciteit is minder ernstig dan wanneer men geen geïsoleerde tangen gebruikt zodat directe elektrocutie voorkomen wordt.

Geïsoleerde stootijzers

Als laatste gaat Brabant Water over op geïsoleerde stootijzers. Het geïsoleerde stootijzer behoedt de monteur voor elektrocutie als bij het gebruik per ongeluk een spanningvoerende kabel wordt geraakt.

Deze middelen dragen bij aan het voorkomen van veiligheidsongevallen. Wilt u meer weten over bovengenoemde maatregelen van Brabant Water? Dan kunt u contact opnemen met Emile Gruijters van Brabant Water, emile.gruijters@brabantwater.nl of 06 11 00 15 99.

Vorige
Volgende