Informatie Klic-melding per 1 april 2021 verplicht digitaal aanwezig op graaflocatie

Een Klic-melding (Kabels en Leidingen Informatie Centrum) is een melding die door grondroerders (bijvoorbeeld aannemers en kabelbedrijven) verplicht gedaan moet worden als u ergens gaat graven. Dit is wettelijk verplicht (WIBON, voormalig WION) en geldt voor bedrijven én particulieren.

Het maakt hierbij niet uit hoe diep er gegraven wordt. Na de melding ontvangt u kabel- en leidinginformatie van de plek waar u gaat graven. U gebruikt deze informatie om graafschade en gevaarlijke situaties te voorkomen. De informatie moet tijdens het graven op de locatie van het graafwerk aanwezig zijn.

Per 1 april 2021 is het echter verplicht om de Klic-melding volledig digitaal op de graaflocatie te kunnen bekijken. Door de toegenomen hoeveelheid gebiedsinformatie is een geprinte versie of een digitale PDF dus niet meer voldoende.

Lees hier de brief van Agentschap Telecom over deze verplichting >

Vorige
Volgende