QPS 2.0 Einde contractmeetperiode

De QPS 2.0 contractmeetperiode (zes periodes van vier maanden) lopende van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020 is inmiddels beëindigd. Vanaf 1 januari 2021 gaan we verder met de QPS-meting, maar dan zonder de Infra-projectevaluatie door KIWA en zonder de KPI’s EMVI, Dart-rate en graafschadepreventie.

Dat wil zeggen dat de operatie (netbeheerders en aannemers) projectevaluaties voor aansluitingen en Infra blijven uitvoeren. Deze data wordt verzameld in het QPS 2.0 dashboard. Het blijven doen van project- en aansluitingenbeoordelingen is belangrijk omdat dit mede input oplevert voor het continu verbeteren en voor de Perceel-Contract-Overleggen (PCO’s). Hiermee blijven we als operatie doorgaan tot er een nieuw kwaliteitmeetsysteem is ontwikkeld en geïmplementeerd.

De ranking in het huidige, maar ook in het nieuw te ontwikkelen kwaliteitmeetsysteem, heeft geen consequenties meer voor de laagstscorende aannemer. Het Synfrabestuur heeft ter bevordering van de objectiviteit in de kwaliteitsmetingen de koppeling met het contract losgelaten.

Voor meer informatie of vragen neem dan contact op met Paul Doomen, paul.doomen@synfra.nl.

Vorige
Volgende