Tools en informatie Bewust Veilig-dag 24 maart 2021

Op 24 maart 2021 vond de vijfde editie van de Bewust Veilig-dag plaats. Op die dag stonden honderden bedrijven in de bouw, infra, techniek en onderhoudssector extra stil bij veiligheid op de bouwplaats. Ieder bedrijf geeft hier op zijn eigen manier invulling aan.  Hiervoor worden verschillende hulpmiddelen aangeboden die het hele jaar door bruikbaar zijn.

Bron: Bouwend Nederland

Print de krant voor je collega’s

Er is een digitale Bewust Veilig-krant gemaakt. De krant is in zes talen uitgebracht (Nederlands, Engels, Duits, Pools, Roemeens, Turks) en bevat allerlei quizjes en weetjes over veiligheid. Daarbij wordt ingezoomd op vier thema’s:

  • Werken op hoogte
  • Werken langs de weg
  • Werken met gevaarlijke stoffen
  • Werken met elektriciteit

Tools voor je toolboxmeeting

Heb je bijvoorbeeld al eens de BNL Veilig-quiz gespeeld? Hier vind je honderden quizvragen rondom zes thema’s. De quiz kun je met je mobiele telefoon spelen en is dus heel geschikt om te gebruiken bij een coronaproof toolboxmeeting. Daarover gesproken, ken je deze toolbox al? De toolbox biedt de nodige handvatten om het gesprek te voeren over veiligheid op de bouwplaats.

Tip!

Als je meer wilt weten over veiligheid op de bouwplaats, neem dan eens een kijkje op Debouwmaakthetveilig.nl. Deze website is een springplank naar betrouwbare en bruikbare informatie op het gebied van veiligheid in de bouw- & infrasector. De website biedt informatie over veilig werken (arbo) en veilig bouwen (constructie en omgeving). De website is met name bedoeld voor de kleinere bouwbedrijven die geen specialisten op dit vlak in dienst hebben, maar staat natuurlijk open voor iedereen.

De Bewust Veilig-dag is een samenwerking tussen Koninklijke Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, Techniek Nederland en Koninklijke OnderhoudNL.

Vorige
Volgende