Nieuwe toolboxflyer BEI-BLS: Kortsluiting ringklem GPL-kabel

Afgelopen jaren hebben meerdere incidenten plaatsgevonden bij het monteren van ringklemmen. Belangrijk leerpunt van deze incidenten is dat bij het monteren te weinig rekening is gehouden met de (mogelijk) slechte kwaliteit van gepantserde papier lood kabels (GPL-kabels). Verder werden monteurs soms in het veld verrast door een type ringklem waar ze nog niet bekend mee waren.

Bij het werken aan een GPL-kabel met een slechte conditie moet zorgvuldig te werk worden gegaan!

Download onderstaande toolboxflyer van BEI-BLS voor meer informatie hierover en hoe je veilig te werk gaat als het gaat om GPL-kabels. Vergeet ‘m niet te delen binnen je organisatie.

BEI-BLS
De Bedrijfsvoering van Elektrische Installaties Branche LaagSpanning (BEI-BLS) geeft samen met de bijlagen en veiligheidswerkinstructies uniforme regelgeving voor een veilige bedrijfsvoering in de elektriciteitsvoorzieningssystemen voor laagspanning van netbeheerders. De BEI-BLS geeft hiermee invulling aan de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit. Alle netbeheerders, aannemers en meetbedrijven moeten zich aan deze regels houden.

Vorige
Volgende