Samenwerking met functioneel beheerder Hans van Engelen stopt

Na bijna twaalf jaar werkzaam te zijn geweest bij Synfra stopt het samenwerkingsverband met functioneel beheerder Hans van Engelen.

In mei 2010 begon Hans bij Synfra met de ontwikkeling van de applicatie Gemma. Hij nam de rol van functioneel beheerder op zich en was daarmee nauw betrokken bij de introductie van Gemma dat op 1 september 2010 live ging. Door (landelijke) ICT-ontwikkelingen wordt Gemma na bijna twaalf jaar stopgezet waardoor ook zijn functie binnen Synfra ophoudt te bestaan.

Hans heeft samen met het ICT-team een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Gemma. Er is in die jaren veel bereikt. In de beginfase gebeurde er nog veel handmatig zoals het invoeren, uploaden en downloaden van data en het overzetten naar de eigen systemen. Dit is ontwikkeld tot een Digitaal Samenwerkings Platform (DSP) waarop alle systemen zijn aangesloten en bijna alles automatisch verloopt tussen de systemen van netbeheerders, aannemers en gemeenten.

In 2017 werd de eerste stap voor uitfaseren ingezet door het intakeportaal van Gemma uit te zetten en over te gaan naar Mijnaansluitingen.nl. Afgelopen oktober is de orderstroom van Mijnaansluitingen naar Gemma stopgezet en is het statusverloop terug te vinden in CAPO.

Tot en met deze week ondersteunt hij het dagelijks proces. Synfra is erg dankbaar voor zijn inzet en wenst hem uiteraard een mooie en gezonde toekomst.

Vorige
Volgende