Taak Chris de Pater zit erop

De afgelopen acht maanden heeft Chris de Pater Synfra ondersteund bij de overgang van Gemma naar het landelijke berichtenplatform DSP (Digitaal Samenwerkingsplatform) en CAPO (Combi Aansluitingen Proces Ondersteuning). Inmiddels zijn alle deelnemers aangesloten op het DSP en wordt CAPO gebruikt om de samenwerking tussen netbeheerders en aannemers te faciliteren.

De afgelopen weken heeft Chris zich vooral gericht op het uitfaseren van Gemma en de doorontwikkeling van CAPO. Zijn taak zit er hiermee op, de laatste puntjes op de i worden door Synfra zelf verzorgd. Er is enorm veel werk verzet om dit voor elkaar te krijgen. Synfra is Chris dankbaar voor zijn bijdrage hierin.

Wat is jouw ervaring tijdens deze opdracht?

Chris: ‘Toen ik bij Synfra startte, stapte ik al op een rijdende trein. Alle deelnemers die nog niet op het DSP waren aangesloten, waren bezig met hun eigen DSP-project. Omdat de deadlines krap waren (DSP livegang stond op 1 september 2021), was het noodzakelijk om snel inzicht te krijgen in de status van deze DSP-projecten. In een korte periode hebben we dit toch gezamenlijk voor elkaar gekregen. Een knappe prestatie, omdat ik uit mijn ervaring weet welke uitdagingen een DSP-implementatie met zich meebrengt. Hierbij heb ik bijzonder prettig kunnen samenwerken met de Synfra collega’s, maar ook met de diverse medewerkers van de Synfra deelnemers.’

‘Daarnaast heb ik namens de Synfra partijen veel afstemming gehad met de stichting MijnAansluiting (MA) over de (door)ontwikkeling van CAPO. Het was interessant om mee te denken in de wijze waarop CAPO een toegevoegde waarde zou kunnen leveren in de samenwerking tussen de combi Synfra, netbeheerders en aannemers. Met name omdat Synfra extra requirements had ten opzichte van Grond’g, de combi die als eerste is live gegaan met CAPO. Dit traject heeft veel tijd en energie gekost, maar in mijn optiek staat er een stabiele basis waarop doorontwikkelt kan worden in de toekomst.

Wat ga je nu doen?

‘De komende periode zal ik nog regelmatig medewerkers van de Synfra deelnemers spreken. Allereerst omdat ik vanuit de vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwater beheer van BouwendNL ook betrokken ben bij de doorontwikkeling van de producten die door MA worden gefaciliteerd. Hierbij kom ik al veel vertrouwde gezichten van de Synfra deelnemers tegen. Daarnaast start ik per 1 februari bij aannemer Hurkmans B.V. in de rol van projectleider Syndesi.’

Synfra bedankt Chris uiteraard voor zijn inzet en wenst hem bij Hurkmans heel veel succes!

Vragen over Gemma, DSP en/of CAPO? Deze kun je stellen aan procesadviseur Paul Doomen, paul.doomen@synfra.nl 

Vorige
Volgende