Wieneke Huijben neemt bestuursfunctie van Wilfried Martens over

Sinds eind februari 2022 heeft Wieneke Huijben de plek van Wilfried Martens overgenomen in het Synfrabestuur. Zij werkt als strategisch adviseur bij Brabant Water. Natuurlijk heten we haar van harte welkom en bedanken we Wilfried voor zijn jarenlange bijdrage in het Synfrabestuur. We spraken beiden over deze bestuurswissel.

Wieneke heeft een achtergrond als hydroloog en heeft in haar carrière verschillende functies bekleed. Zo werkte zij bij Arcadis als consultant en bij KIC InnoEnergy -een Europees bedrijf dat investeert in startups op het gebied van duurzame energie- als contractmanager. En voordat zij begon bij Brabant Water was zij contractmanager biogas bij Essent en verzorgde de in- en verkoop, deed onderhandelingen en was bezig met procesverbeteringen. De wereld van de ondergrondse infrastructuur is daarmee niet helemaal nieuw.

Wieneke: “Ik heb altijd gewerkt op het snijvlak van techniek en business. Dat is wat ik leuk en interessant vind. Vanaf juli vorig jaar werk ik bij Brabant Water en ben al vrij snel gevraagd of ik de bestuurdersrol van Wilfried over wilde nemen. Daar werd ik direct enthousiast van.”

De reden van deze wissel legt Wilfried mooi uit: “We staan aan de vooravond van de aanbestedingen in 2025. Dat klinkt nog ver weg, maar voorbereidingen daarvoor zijn al begonnen. Dan is het mooi als je nu al ‘fris bloed’ daarin mee kunt nemen. Net zoals bij Enexis zit er samen met Richard Broeks iemand van het lijnmanagement en iemand van het contractmanagement van Brabant Water.”

Wieneke: “Het gaat erom dat je als bestuur gezamenlijk tot zo goed mogelijke prestaties komt. Dan is een goede verdeling van de posten en partijen wel belangrijk. Om die reden hebben Richard en ik onze verantwoordelijkheden binnen het bestuur verdeeld op een aantal thema’s. Uiteraard steunen we elkaar hierin.”

Verleden en toekomst

Wilfried is al bestuurslid van het eerste uur, dat is sinds 2002. “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan” zoals hij het zelf gekscherend zegt. “In die 20 jaar is er natuurlijk veel gebeurd. Waar ik met trots op terugkijk, zijn de in totaal drie succesvolle aanbestedingen. Elk met hun eigen uitdaging, maar daar zijn telkens wel mooie samenwerkingen uit ontstaan. Daarnaast heeft Synfra de basis gelegd voor het Mijnaansluitingen.nl van nu. Synfra is heel sterk op het gebied van procesverbetering en automatisering en heeft daar ook altijd het voortouw in genomen.”

Wilfried over zijn opvolgster: “Wieneke is de juiste persoon op deze plek. Ik wil haar meegeven dat je het meest bereikt met openheid, transparantie en het eerlijk zijn naar elkaar. Maar dat hoef ik haar niet te vertellen.”

Wieneke: “Het is nog een beetje wennen aan het jargon. Maar ik hou wel van een uitdaging, dus ga ervoor zorgen dat ik zo snel mogelijk daarin mee kan gaan. Er worden veel onderwerpen besproken, stuk voor stuk interessant. Synfra heeft al heel veel voor elkaar gekregen, er liggen al besluiten vast en veel dingen lopen goed. Maar er zijn ook nog voldoende onderwerpen waarin we nog een uitdaging hebben en dat zal ook altijd zo blijven. Op mijn beurt wil ik Wilfried bedanken en met heel veel plezier neem ik het stokje over.”

Tot slot

Het Synfrabestuur heet Wieneke van harte welkom! Haar expertise is zeer gewenst en we gaan ervoor zorgen dat zij zich snel thuis voelt. Een speciale dank voor Wilfried. Hij is vanaf het eerste uur betrokken bij Synfra en heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan de samenwerking van de ondergrondse infrastructuur in Brabant en Limburg.

Vorige
Volgende