Hans van der Steen neemt afscheid van zijn geliefde werk

In het jaar dat het familiebedrijf Gebr. van der Steen 60 jaar bestaat neemt op 14 april 2022 Hans van der Steen afscheid als algemeen directeur. Dat betekent ook afscheid van zijn rol binnen Synfra. Gezien zijn betrokkenheid vanaf het eerste uur bij Synfra, willen we hier bij stilstaan.

Geschiedenis in de samenwerking

Uiteraard feliciteren we Gebr. Van der Steen met dit mooie jubileum. De geschiedenis tussen Van der Steen en Synfra gaat 20 jaar terug naar 2002. De aannemer is al sinds het eerste bestek betrokken bij het realiseren van projecten. Hans van der Steen: “Toentertijd waren we heel blij dat we de aanbesteding ‘wonnen’ voor de regio Den Bosch. In 2012 kwam daar de regio Helmond bij. We zijn inmiddels vier aanbestedingen, tellende vanaf 2002, verder en werken nog steeds met Synfra samen. Daar zijn we blij mee, zo’n aanbesteding is elke keer toch weer een uitdaging.”

Hans is ruim 30 jaar eindverantwoordelijk bij het aannemersbedrijf en daarom meteen al vanaf het begin betrokken bij Synfra. “In de beginjaren was de samenwerking anders. Die stond nog in de kinderschoenen. Daarop terugkijkend is duidelijk dat we in de loop der jaren naar elkaar toegegroeid zijn. In het begin was het nog een beetje zoeken en was de samenwerking nog niet zo intensief. Vroeger was er een soort van schroom tussen partijen om te vertellen waar het om gaat. Nu zijn we veel opener en transparanter naar elkaar. Dat is veel beter werkbaar ondanks de verschillen in belangen. De aannemer heeft volgens de traditionele verhouding toch vaak de onderliggende rol. Maar er is voortaan veel meer respect voor elkaar en we zijn beter geworden om dingen met elkaar te delen. Ik heb de wens dat de samenwerking ook in de toekomst gecontinueerd wordt met alle huidige partijen. We hebben namelijk iets moois opgebouwd en het zou jammer zijn als dat verloren gaat.”


Kwaliteit en veiligheid

Dat Hans nauw betrokken was, blijkt wel uit zijn actieve rol. “De rode draad binnen de functies die ik heb gehad binnen Synfra is altijd kwaliteit en veiligheid geweest. Alle werkgroepen waarin ik heb gezeten, hebben daar wel iets mee te maken. We willen allemaal kwaliteit leveren en dat iedereen veilig thuis komt. Het is mooi om te zien dat veiligheid meer aandacht heeft gekregen in de loop der jaren en dat er heel veel voor gedaan wordt. Zowel bij netwerkbedrijven als bij aannemers. Wij hebben zelf vier jaar geleden te maken gehad met een dodelijk ongeval. Dat heeft veel impact gehad en heeft het nog steeds.”


Afscheid 14 april 2022

Hans neemt op 14 april afscheid van het familiebedrijf. Ook al blijft hij achter de schermen als adviseur beschikbaar. Het familiebedrijf gaat daarmee over naar een andere familie, Van Dorp. Het zal wennen zijn wanneer je zoveel jaar 6 dagen per week om 4.30 uur opstaat en tot laat op de dag bezig bent.

“Al vanaf toen ik 5 jaar oud was, ging ik met mijn vader naar het werk. Vanaf mijn 11e jaar deed ik vakantiewerk tot het moment dat ik afstudeerde. Daarna kreeg ik een ‘officiële’ functie binnen het bedrijf en ging het snel. Het blijft een mooie en boeiende bedrijfstak die wat mij betreft helaas niet de aandacht krijgt van het publiek die het verdient. Onze bedrijfstak is mede verantwoordelijk voor de hoge welvaart. Denk aan de beschikbare energie, water, media en het internet. Dat is een groot goed dat niet overal in de wereld vanzelfsprekend is. Dat mag best meer gekoesterd worden. Ik ben dan ook enorm trots op het werk dat we dagelijks verrichten.”

“Ik voel me verplicht om beschikbaar te blijven. Maar het zal zeker wennen zijn. Ik ben er nog niet mee bezig, ik wil eerst de dingen goed overdragen. Je schakelt niet zomaar uit dat je 24/7 eindverantwoordelijk bent. Ik laat het op me af komen.”

Vanuit het Synfrabestuur willen we Hans van harte bedanken voor zijn bijdrage. Hans is al vanaf het eerste uur betrokken vanuit het aannemerscollectief. Hij heeft met zijn persoonlijke en open manier van communiceren een belangrijke bijdrage geleverd aan de samenwerking van de ondergrondse infrastructuur in Brabant en Limburg. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn jarenlange bijdrage! Wij wensen hem heel veel geluk en gezondheid.

Vorige
Volgende