1000e prefab meterkast geplaatst

Bij de ontwikkeling van innovaties hoort testen, optimaliseren en doorzetten, net zolang tot het klopt. Ook bij de prefab meterkast is er – sinds het eerste prototype jaren geleden – hard gewerkt en veel geleerd uit de vele pilots. Al sinds 2015 zijn hier meerdere partijen mee bezig, waaronder Enexis en Mijn Aansluiting. Na een aantal succesvolle pilots kregen we in 2020 de primeur in het Synfragebied.

1000e prefab meterkast

Inmiddels zijn de landelijke richtlijnen en het verplichte Kiwa-keurmerk een feit. En sinds eind vorig jaar kunnen in de gebieden die vallen onder de Synfra-combi ook enkelvoudige aansluitingen en kleine series worden aangevraagd, waar dat voorheen alleen aangevraagd kon worden voor series van minimaal vijf woningen. Al deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat op vrijdag 29 april de duizendste prefab meterkast geplaatst is in Delft.

Ontwikkeling

Deze mijlpaal is tot stand gekomen door de gezamenlijke inzet van netbeheerders, aannemers, combi’s, leveranciers, Bouwend Nederland en stichting Mijn Aansluiting. De ontwikkeling gaat door en deze partijen gaan verder met de verdere verbreding van de inzet van de prefab meterkast, en blijven zich inzetten voor meer versnelling in het aansluitproces.

Vorige
Volgende