Leren van incidenten: nieuwe reflectiekaarten gas- en elektra (gratis aanvragen)

Door de werkgroep Leren van Incidenten (onderdeel van de Groep Veiligheid Regelgeving Plus (GVR+) zijn vier nieuwe reflectiekaarten over gas- en elektriciteitsincidenten opgesteld. De kaarten bieden een laagdrempelige manier om met elkaar over incidenten in gesprek te gaan. Je kunt ze nu gratis aanvragen.

Elke kaart is voorzien van een korte incidentbeschrijving en eindigt met reflectie- en discussievragen. Bijvoorbeeld: wat zou jij doen in de beschreven situatie? Of: was jij al bekend met de gevaren van de werkzaamheden? De kaarten zijn vooral gericht op monteurs.

De titels van dit jaar zijn:

  • Laagspanning: meten van loshangende kabel
  • Hoogspanning: belang van goede werkaarding
  • Gebruik van gasleidingen als mantelbuis
  • Verstikkingsgevaar door inademing van aardgas

Vraag gratis aan

De Groep VeiligheidsRegelgeving (GVR, BEI VIAG) stuurt iedereen met interesse kosteloos een aantal kwartetten op. Heb jij interesse? Stuur dan een mailtje met jouw naam, adres en het gewenste aantal sets (maximaal 5) naar werkgroep@e-incidenten.nl.

Over de werkgroep

De werkgroep Leren van Incidenten is door de GVR opgericht en een samenwerking tussen Netbeheer Nederland, Techniek Nederland en Koninklijke Bouwend Nederland. De leden zijn een mix van veiligheidsdeskundigen en technisch specialisten. De groep registreert, bespreekt en analyseert incidenten die plaatsvinden bij het werken aan de gas- en elektriciteitsnetten. De focus ligt op het werken onder spanning of met vrije gasuitstroom. Van leerzame incidenten worden presentaties en toolboxflyers opgesteld. Deze worden openbaar gepubliceerd op de website van BEI VIAG (www.beiviag.nl). Verder verzorgt de werkgroep workshops en geeft zij verbeteradviezen over veiligheidsinstructies, beschermingsmiddelen of opleidingsmateriaal.

Vorige
Volgende