Unieke prestatie: alle Synfra-partijen staan op trede 3 van de Veiligheidsladder

Zo vlak voor het einde van het jaar hebben we een bijzonder moment te vieren! Met trots kunnen we melden dat alle Synfra-partijen gecertificeerd zijn voor trede 3 van de Veiligheidsladder. En sommigen staan zelfs al op trede 4.

Het lijkt erop dat dit uniek is binnen de Nederlandse combipartijen. In ieder geval een bijzonder resultaat waar iedereen hard aan heeft gewerkt en dat ons helpt om nog veiliger te werken. Zowel alle netwerkbedrijven als contractaannemers voldoen aan de certificeringsplicht zoals afgesproken in de nadere overeenkomsten die in 2021 getekend werden.

Veiliger samenwerken

Een groot voordeel is dat alle samenwerkende partijen ‘dezelfde taal’ spreken op het gebied van veiligheid. Dat versterkt het veilig samenwerken. Er is meer begrip en betrokkenheid bij het onderwerp en het is steeds meer gangbaar om elkaar aan te spreken.

Trede 3 is de stap van ‘Berekenend’. Veiligheidsregels en statistieken worden belangrijk gevonden. Het bedrijf stelt zich kwetsbaar op en neemt verantwoordelijkheid. Veiligheid is vooral nog het naleven van regels en wetten (compliance).

De ambitie is om door te groeien naar trede 4. Sommige partijen hebben deze certificering al zelfs. De stap naar trede 4 is die van berekenend naar een proactieve houding waarbij veiligheid een hoge prioriteit heeft en in alle vezels van het bedrijf zit. De mensen staan centraal en er wordt continu geïnvesteerd in verhoging van het veiligheidsbewustzijn. Medewerkers worden aangespoord elkaar aan te spreken op onveilig gedrag. De verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij het bedrijf, maar ook bij het individu. De hoogste trede is trede 5 waarbij veiligheid volledig is geïntegreerd in alle bedrijfsprocessen en dat iedereen bewust is dat er altijd iets fout kan gaan.

Veilige werk- en leefomgeving

Synfra is trots op alle partijen met het behalen van deze mijlpaal. En belangrijker nog dat veiligheid een steeds prominentere rol krijgt binnen de bedrijven en dat daar continu hard aan wordt gewerkt. Complimenten voor al degenen die hier een bijdrage in heeft geleverd, en nog steeds levert.

Overzicht certificering:

 • Brabant Water | Trede 3
 • Enexis | Trede 3
 • WML | Trede 3
 • APK Group | Trede 3
 • APK Group Rasenberg | Trede 3
 • Baas BV | Trede 4
 • BAM Infra | Trede 4
 • Heijmans | Trede 4
 • Hurkmans | Trede 3
 • Gebr. Van der Steen | Trede 3
 • Visser & Smit Hanab | Trede 4
 • Van Vulpen | Trede 4
Vorige
Volgende