Wij stellen een nieuw bestuurslid voor: Cor Lievers

Per half december is Cor Lievers gestart als bestuurslid van Synfra. Na de wisselingen in september is met Cor het bestuur weer op volle sterkte.

Geschiedenis in het drinkwater

Cor werkt sinds kort bij Enexis, maar heeft zijn geschiedenis in het drinkwater: “Voordat ik een paar maanden geleden bij Enexis kwam, heb ik zo’n 28 jaar in de drinkwatersector gewerkt, in allerlei rollen. Ik ben begonnen aan de technische kant als werktuigbouwkundig ontwerper voor zuiveringsinstallaties voor drinkwater bij Waterleiding Maatschappij Overijssel (later werd dit Vitens). Daarna heb ik de overstap gemaakt richting management.”

“In verschillende managementrollen in de watersector heb ik de hele breedte van het proces gezien. Daarnaast heb ik vier jaar in het buitenland gewerkt voor Vitens. Ik heb als Director Commercial een bijdrage geleverd aan het managementcontract met Ghana Water Compagny Ltd.”

“Na mijn terugkeer in Nederland ben ik bij Vitens aan de slag gegaan aan de drinkwaterdistributiekant. Ik was hier verantwoordelijk voor de ondersteuning bij de operatie. In 2019 heb ik de overstap gemaakt naar Waterbedrijf Groningen waarbij ik als Hoofd Onderhoud Distributie verantwoordelijk was voor de hele onderhouds- en beheerketen van de drinkwaterdistributie.”

Cor woont samen met zijn vrouw en drie jongvolwassen kinderen in het noorden van het land, in Tuk, en werkt veelal vanuit de standplaats Zwolle.

De ‘transitie’ van water naar energie

“Ik zag een geweldige uitdaging in de energietransitie en ik was zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat zorgde ervoor dat ik de overstap heb gemaakt en bij Enexis terecht gekomen ben als Manager Aannemerij.”

Vanuit het verleden is de Manager Aannemerij onderdeel van het Synfra-bestuur. “Bij mijn aanstelling was meteen duidelijk dat ik die rol in het bestuur van Synfra zou gaan overnemen. Het is een logische positie die past bij mijn functie.”

Kennismaking met Synfra

“Vanuit mijn achtergrond ken ik het noordelijke samenwerkingsverband, Grond’g. En uiteraard ken ik de drinkwaterpartijen Brabant Water en WML ook vanuit mijn werkgeschiedenis. De missie van Synfra is duidelijk. We willen de ondergrondse infrastructuur zo efficiënt en klantgericht mogelijk aanleggen en onderhouden. Wat we proberen te doen is onze klanten zo goed mogelijk bedienen vanuit alle nutspartijen. Ik hoop dat ik het bestuur kan versterken en bij kan dragen aan de samenwerking om de missie te bereiken.”

“De grootste uitdaging voor Synfra is de verschillende belangen van de verschillende partijen. Waar we als Enexis de energietransitie voelen en een antwoord op moeten geven, zijn er voor andere partijen andere urgenties. De uitdaging is om dat goed bij elkaar te brengen. De komende twee jaar staan veelal in het teken van de nieuwe aanbesteding. In aanloop naar die nieuwe aanbesteding zal ook duidelijk worden in welke vorm Synfra verder kan gaan. Ik hoop dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan de uitdagingen die er liggen.”

Synfra is blij dat het bestuur weer op volle sterkte is en heet Cor Lievers van harte welkom.

Vorige
Volgende