Let op bij oude, ongebruikte gas- en waterleidingen

Let op bij oude gas- en waterleidingen. Deze zijn nog wel eens als mantelbuis voor elektrakabels gebruikt. Levensgevaarlijk!

Oude, ongebruikte gas- en waterleidingen zijn in het verleden als mantelbuis gebruikt om elektrakabels door te voeren. En dat staat niet altijd goed geregistreerd. Zacht uitgedrukt kan dit voor onaangename verrassingen zorgen. Niet iedereen is zich hiervan bewust. Hierdoor vinden er ernstige incidenten plaats wanneer een monteur de ‘lege’ leiding wil verwijderen.

De landelijke werkgroep Leren van incidenten heeft een interactieve video gemaakt. Deze video zorgt voor bewustwording rondom dit thema en maakt duidelijk dat het werken op basis van aannames gevaarlijk is. Bekijk deze video samen met collega’s en deel het vooral binnen je eigen organisatie.

Bekijk de video en leer hoe je incidenten kunt voorkomen!

De interactieve video toont (de aanloop naar) een incident in de praktijk. Voordat het incident plaatsvindt, moet er een risico-inschatting worden gemaakt. De presentator speelt in op de keuze en vraag om een nadere toelichting. Als kijker word je aan het denken gezet. Waarom vind je het risico laag of hoog?

Of bekijk hier de video zonder interactie (kan worden gedownload).

Deel deze video

Bekijk deze video samen met collega’s en deel het vooral binnen je eigen organisatie.

Contact

Vragen over deze video of incidenten die plaatsvinden bij het werken aan elektriciteits- of gasnetten? Neem contact op met de werkgroep via werkgroep@incidenten.net

Meer veiligheidsvideo’s

In deze serie verschenen ook:

Vorige
Volgende