Let op bij het plaatsen en wisselen van kWh-meters

Wat doe jij wanneer je iets onverwachts tegenkomt bij het plaatsen of wisselen van een meter?

Tijdens het wisselen (of plaatsen) van meters kom je soms onverwachte of afwijkende situaties tegen. Denk bijvoorbeeld aan creatieve constructies, gaten in de vloer of klanten met bijzondere eisen. Hoe ga je daar mee om? En welke consequenties hebben de keuzes die je maakt?

De landelijke werkgroep Leren van incidenten heeft hierover een interactieve video gemaakt om bewustwording rondom dit thema te vergroten. Het maakt duidelijk wat het belang is van stoppen en het dragen van PBM’s.

Deze video is bedoeld voor medewerkers die te maken hebben met het werken aan meters (elektriciteit en gas). Dit zijn monteurs, maar bijvoorbeeld ook toezichthouders, werkverantwoordelijken, werkvoorbereiders en teamleiders. Bekijk deze video samen met collega’s en deel het vooral binnen je eigen organisatie.

Bekijk de video en leer hoe je incidenten kunt voorkomen!

De interactieve video toont (de aanloop naar) een incident in de praktijk. Voordat het incident plaatsvindt, moet er een risico-inschatting worden gemaakt. De presentator speelt in op de keuze en vraag om een nadere toelichting. Als kijker word je aan het denken gezet. Waarom vind je het risico laag of hoog?

Of bekijk hier de video zonder interactie.

Deel deze video

Bekijk deze video samen met collega’s en deel het vooral binnen je eigen organisatie.

Contact

Vragen over deze video of incidenten die plaatsvinden bij het werken aan elektriciteits- of gasnetten? Neem contact op met de werkgroep via werkgroep@incidenten.net

Meer veiligheidsvideo’s

In deze serie verschenen ook:

Vorige
Volgende