Let op bij gebruik accu reciprozaag

De accu reciprozaag wordt vaak gebruikt bij het werk aan gasnetten. Maar wist je dat deze zaag vonken kan veroorzaken.

Monteurs zijn zich er niet altijd van bewust dat accu gereedschap, waaronder deze zaag, vonken kan veroorzaken. Hiermee is het een potentiële ontstekingsbron. In de praktijk leidt dit regelmatig tot explosies of gasbranden.

De landelijke werkgroep Leren van incidenten heeft hierover een interactieve video gemaakt om bewustwording rondom dit thema te vergroten. Verder is er aandacht voor het drukloos maken van gas- en aansluitleidingen.

Deze video is bedoeld voor medewerkers die te maken hebben met het werken aan gasnetten. Dit zijn monteurs, maar bijvoorbeeld ook toezichthouders, werkverantwoordelijken, werkvoorbereiders en teamleiders. Bekijk deze video samen met collega’s en deel het vooral binnen je eigen organisatie.

Bekijk de video en leer hoe je incidenten kunt voorkomen!

De interactieve video toont (de aanloop naar) een incident in de praktijk. Voordat het incident plaatsvindt, moet er een risico-inschatting worden gemaakt. De presentator speelt in op de keuze en vraag om een nadere toelichting. Als kijker word je aan het denken gezet. Waarom vind je het risico laag of hoog?

Of bekijk hier de video zonder interactie.

Deel deze video

Bekijk deze video samen met collega’s en deel het vooral binnen je eigen organisatie.

Contact

Vragen over deze video of incidenten die plaatsvinden bij het werken aan elektriciteits- of gasnetten? Neem contact op met de werkgroep via werkgroep@incidenten.net

Meer veiligheidsvideo’s

In deze serie verschenen ook:

Vorige
Volgende