Let op bij het selecteren en knippen van kabels

Bij het knippen van een kabel zijn een controlemeting en het knippen op afstand belangrijk.

In deze video wordt een situatie getoond waarbij monteurs een kabel moeten verwijderen. Vanwege een obstakel graven ze deze niet helemaal uit. Op basis van de tekeningen en een visuele inspectie besluiten ze de kabel te knippen. Deze video maakt duidelijk dat tekeningen niet 100% betrouwbaar zijn. Aanvullende werkzaamheden, zoals uitvoeren van een controlemeting, zijn daarom belangrijk. Voor het doorhalen van de kabels wordt benadrukt dat knippen op afstand belangrijk is.

De landelijke werkgroep Leren van incidenten heeft hierover een interactieve video gemaakt om bewustwording rondom dit thema te vergroten.

Deze video is bedoeld voor medewerkers die te maken hebben met het werken aan elektriciteitsnetten. Dit zijn monteurs, maar bijvoorbeeld ook toezichthouders, werkverantwoordelijken, werkvoorbereiders en teamleiders. Bekijk deze video samen met collega’s en deel het vooral binnen je eigen organisatie.

Bekijk de video en leer hoe je incidenten kunt voorkomen!

De interactieve video toont (de aanloop naar) een incident in de praktijk. Voordat het incident plaatsvindt, moet er een risico-inschatting worden gemaakt. De presentator speelt in op de keuze en vraag om een nadere toelichting. Als kijker word je aan het denken gezet. Waarom vind je het risico laag of hoog?

Of bekijk hier de video zonder interactie.

Deel deze video

Bekijk deze video samen met collega’s en deel het vooral binnen je eigen organisatie.

Contact

Vragen over deze video of incidenten die plaatsvinden bij het werken aan elektriciteits- of gasnetten? Neem contact op met de werkgroep via werkgroep@incidenten.net

Meer veiligheidsvideo’s

In deze serie verschenen ook:

Vorige
Volgende