16 juni 2020nieuws

Op donderdagavond 14 mei 2020 is release 2.5.1 van Gemma met succes naar productie gebracht. Met deze update is een aantal functionele verbeteringen en noodzakelijke foutoplossingen gerealiseerd. Daarnaast is de afstemming van Gemma met de gemeentesystemen aangepast waardoor de systemen beter op elkaar zijn aangepast.

Enkele van deze verbeteringen en oplossingen:

  • In deze versie kunnen aannemers een bijstelling naar de DSP sturen, ook al is er een gemeentemelding gemaakt. De discipline blijft dan wel dezelfde status houden, er is immers al een gemeentemelding aanwezig die gekoppeld is aan de werkopdracht, maar de bijstelling wordt in Gemma aangemaakt en daarna verstuurd naar de AHUB/DSP.
  • Daarnaast kan de aannemer bij een bijstelling richting Enexis A-HUB aangeven of er nog een productiestaat wordt opgeleverd in Gemma. In het geval er een productiestaat wordt opgeleverd, zorgt Gemma ervoor dat de discipline niet wordt teruggezet naar de status In Behandeling, waardoor de aannemer na afhandeling van de bijstelling en annulering kan zorgen dat de productiestaat is toegevoegd aan de discipline.
  • Voor de Gemmagebruikers die werken met het dashboard, is het voortaan mogelijk om vanuit de disciplinelijst weer direct terug te gaan naar het dashboard. Hierdoor is het makkelijker gemaakt om weer verder te gaan met het dashboard.

Het wijzigingsdocument met alle wijzigingen van deze release is direct naar alle kerngebruikers gestuurd met het verzoek om de inhoud te delen met de collega’s. Het document is ook terug te vinden op de online Gemma bibliotheek.

Klik hier voor het document >