3 maart 2021nieuws

Per 1 januari 2021 heeft er een ‘bestuurswissel’ plaatsgevonden binnen het Synfrabestuur. Na ruim vier jaar nam Damir Josipovic als vertegenwoordiger van Brabant Water in het Synfrabestuur afscheid en is Richard Broeks zijn opvolger.

De reden van deze wissel is dat er binnen Brabant Water een nieuwe organisatiestructuur is gekomen. In zijn nieuwe functie als afdelingsmanager Netbeheer zijn de werkzaamheden van Damir vooral intern gericht en is de link met de Synfrawerkzaamheden nagenoeg verdwenen. Richard is in zijn nieuwe functie als afdelingsmanager van Kwaliteit en Aansluitingen meer betrokken bij de zaken die spelen binnen de Synfrasamenwerking.

We spreken beide heren over deze ‘wissel’. Damir: “De reden dat ik destijds ben toegetreden tot het bestuur is om verbinding te maken tussen het bestuur en de uitvoering. Ik ben nu verantwoordelijk voor de afdeling Netbeheer waar 95 monteurs het leidingnet onderhouden, repareren en vervangen. Dit heeft geen link meer met de Synfracontracten, dus was het logisch om af te treden en iemand anders van Brabant Water naar voren te schuiven.”

En dat is Richard Broeks met al zo’n 33 jaar ervaring in de drinkwaterwereld. Richard: “Je kunt wel zeggen dat water mijn ding is. Bij de distributie draait het vooral om samenwerking, met allerlei partners. Het volledige aansluitproces valt nu onder Kwaliteit & Aansluiting waar ik afdelingsmanager van ben. Niet zo gek dus dat ik plaatsneem in het Synfrabestuur.”

Damir kijkt met trots terug op zijn bestuursperiode: ‘Het allermooiste wat we gedaan hebben is het cultuurtraject SUPER!. Dat heeft veel energie gekost, maar daar is veel voldoening voor teruggekomen. De cultuur is nu wel geborgd. Daarnaast hebben we gigantische stappen gezet op het gebied van veiligheid. We werken met meerdere partijen aan veiligheid. Dat is niet alleen mooi, maar ook efficiënt. Hier helpt de cultuur ook bij.’

Richard kijkt vooruit: ‘Ik hoop dat ik kan bijdragen aan de samenwerking in het algemeen en op het aansluitproces in het bijzonder, zodat we de klant in de hele keten zo goed mogelijk kunnen bedienen. Als bestuurslid van Mijn Aansluiting zie ik wat er landelijk gebeurt en dat Synfra écht vooruit loopt. Ik hoop dat ik het werk van Damir kan voortzetten. Hij is een gedreven persoon met veel vakkennis. Hij is de aanjager om dingen samen te doen.’

Synfra bedankt Damir voor zijn jarenlange inzet en heet Richard van harte welkom!

Damir Josipovic (links) en Richard Broeks.

Bekijk hier het volledige bestuur van Synfra.