21 december 2017nieuws

In het Synfra Directie-Overleg – Collectief Contract Aannemers (SDO-CCA) van 14 december 2017 zijn diverse zaken besproken.

Visie aansluitproces
Synfra heeft haar visie op het aansluitproces gedeeld. Het onderzoek naar de klantreis bij Enexis laat zien dat er in de keten nog verbeteringen mogelijk zijn. Zij nodigen de aannemers uit om dit gezamenlijk op te pakken.
Ook de aannemers hebben het aansluitproces geëvalueerd en geven in het eerste deel van hun presentatie aan wat er volgens hen op korte termijn gedaan kan worden. In het tweede deel gaat het meer over het samen kijken naar toekomstige ontwikkelingen.

Big Data
In de presentatie wordt aangegeven hoe je kunt kijken naar Data waarmee nog niets gedaan is. Op basis van locatie, tijd en wat er op foto’s staat wordt bekeken wanneer een werk uitgevoerd kan worden. Ook foto’s van tijdens en na de uitvoering kunnen worden gebruikt om zaken vast te leggen en zijn later eventueel weer te gebruiken. Naast Brabant Water zijn ook WML en enkele aannemers hier al mee bezig.

Arbeidscapaciteit in de markt
De komende jaren krijgen we te maken met een krapte op de arbeidsmarkt. Hoe kunnen we jongeren motiveren om voor onze branche te kiezen en hoe kunnen we ze daar ook behouden? Aannemers en netwerkbedrijven slaan de handen ineen en gaan samen kijken wat ze hieraan kunnen doen.

Visie op het infraproces
Het Synfrabestuur heeft de conceptvisie op het infraproces uitgewerkt. Dit moet nog verder voltooid worden. De visie zal binnen de bedrijven besproken worden. Zodra er meer bekend is zal deze visie ook met de aannemers worden gedeeld.