Veiligheid bij Brabant Water hoog op de agenda

Naar aanleiding van een aantal incidenten heeft Brabant Water veiligheid letterlijk en figuurlijk bovenaan de agenda gezet. Zo staat dit onderwerp bij alle overleggen namelijk bovenaan op de agenda. Dit is onderdeel van het bewustwordingsproces over veiligheid van alle medewerkers.

Daarom zijn binnen Brabant Water de volgende afspraken gemaakt om de bewustwording te stimuleren:

  • We gaan op zoek naar gewenste gebeurtenissen en delen deze. Een goed voorbeeld zijn de loopbruggen die door BAAS B.V. worden gebruikt. Dit is een mooie ontwikkeling waar we het graag over hebben en wat we intern met de Synfrapartners delen.
  • Wanneer een ongewenste gebeurtenis (OGB) melding binnenkomt, wordt deze nu direct doorgestuurd naar het management. Met het management is afgesproken dat ze deze OGB binnen afzienbare tijd behandelen. Voorheen kwam een melding laat, of zelfs niet, bij de betreffende manager.
  • We belonen goed gedrag. Bijvoorbeeld bij het stilleggen van de werkzaamheden. Of het nu terecht is of niet, het stilleggen van werkzaamheden omdat veiligheid niet gegarandeerd kan worden is altijd goed. Waar voorheen nog wel eens risico’s werden genomen omdat de deadline gehaald moest worden, stimuleren we dat veiligheid altijd het belangrijkste is.

Dit zijn de ‘Basisregels veiligheid’ bij Brabant Water:

< Terug naar veiligheid bij Synfra

Foto: Brabant Water