Veiligheid

Veiligheid bij Synfra

Synfra heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Samen met netbeheerders en aannemers werken we aan een zo veilig mogelijke werk- en leefomgeving. Het beleid bepalen de bedrijven zelf, echter proberen wij hierin zoveel mogelijk te faciliteren. Synfrapartners streven naar 0 veiligheidsongevallen. Indien er toch iets gebeurt, streven we naar een maximaal leereffect.

Samen met netbeheerders en aannemers werken we aan een zo veilig mogelijke werk- en leefomgeving.

De Veiligheidsladder

In september 2021 zijn de nadere overeenkomsten en de daarbij uitgesproken ambities officieel bekrachtigd door alle partners. Voor de ambities op het gebied van veiligheid zijn initiatieven ontwikkeld die bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid en het veiligheidsklimaat. Hieruit zijn de volgende doelstellingen gekomen:

  • Implementatie en behalen van veiligheidsladder niveau 3, uiterlijk 1 september 2022 door alle aannemers en netwerkbedrijven. De certificeringsplicht geldt voor alle netwerkbedrijven en contractaannemers.
  • Ambitie om door te groeien naar niveau 4 binnen resterende contractperiode (1 september 2025). Hierin worden ook de onderaannemers meegenomen.